Најновије на блогу

На мјесту вољно

Српски јунаци

Војна технологија

» » » OБИЉЕЖАВАЊE ВИДОВДАНА У КРУШЕВЦУ

Поводом 625. годишњице Косовске битке предсеник Републике Србије Томислав Николић и министар одбране Братислав Гашић и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић положили су венце на споменик Косовским јунацима у Крушевцу. 

У пратњи министра одбране били су начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић и командант Копенене војске генерал-потпуковник Александар Живковић.

Министар Гашић посету Крушевцу наставља обиласком Дечијег диспанзера локалне болнице где ће уручити донацију од два инхалатора и посетом припадницима Војске Србије који су добили станове применом Мастер плана у насељу "Влада Ђурић".

625 godina Kosovske bitkeМинистар Гашић посетио је Дечији диспанзер болнице у Крушевцу где је уручио донацију од два инхалатора која је на његову личну молбу обезбедила фирма „Лабтек“ из Београда. Према министровим речима, донација која би у знатној мери требало да помогне раду дечијег одељења обећана је за време његовог мандата градоначелника Крушевца.

- Ту се нећемо зауставити. Следеће недеље очекујемо да стигну још два возила хитне помоћи, а моји пријатељи су обећали да ће ускоро стићи и још један ЕКГ апарат намењен деци. Радимо онако како смо обећали и граду Крушевцу полако враћамо стари сјај – рекао је Гашић новинарима.

У наставку посете Крушевцу министар Гашић са начелником Генералштаба генералом Љубишом Диковићем и командантима команди оперативног новоа посетио је двојицу припадника Војске Србије који су добили станове применом „Мастер плана“ у насељу „Влада Јурић“. Министар им је честитао што су после више деценија коначно решили своје стамбено питање.

Poseta pripadnicima Vojske koji su dobili stanove– На почетку мандата ове владе речено је да је додела станова професионалним припадницима Војске један од приоритета. Нисмо у могућности да свима решимо стамбено питање јер постоји око 20.000 захтева, али радимо на томе да током лета доделимо још 90 станова – рекао је министар и нагласио да ће он и начелник Генералштаба настојати да посете сваког од њих.

На свечаној седници Скупштине града министру одбране Братиславу Гашићу уручена је Видовданска награда за изузетан допринос развоју Крушевца. Најзначајнију годишњу награду коју Скупштина Града Крушевца додељује поводом Видовдана министар Гашић заслужио је током мандата градоначелника.

У свом обраћању министар Гашић рекао је да признање које је добио не припада само њему него и тиму са којим је у претходне две године водио град.

– Тај тим је учинио много да град Крушевац постане један од најлепших градова Србије, град у коме вреди живети, у коме се вреди борити, стварати породицу, у коме се вреди школовати, град у коме расту добра деца и добри људи – рекао је Гашић. 

Он је садашње руководство града позвао да наставе посао који је он започео са својим тимом. Министар је рекао да ће своју награду поклонити Српског православној цркви и Хору „Свети Цар Лазар“ који је том извео неколико композиција духовне и традиционалне музике.

Поводом Видовдана Скупштина града Крушевца доделила је похвалу Гарнизону Крушевац за изузетну сарадњу у организацији разних манифестација и учешће у отклањању последица поплава. Похвалу је примио командант гарнизона пуковник Синиша Кресовић.

Извор: Војска Србије

«
Next
Новији пост
»
Previous
Старији пост

Нема коментара:

Остави коментар